SofiaStarstrukk

Kategori: Allmänt

Barcelona update #2

Så för att fortsätta på min update, när jag kom hem från den lilla klätterresan så var Anna-Karin här <3 <3 vi umgicks hela veckan (klättrade inte en enda dag). Drack mest öl, gick ut o festa, var extremt lata och jag flyttade dessutom in till stället där jag bor nu! Finns inte så mycket mer att säga mer än att det var jävligt nice!

Dock så hände den hemska terrorattacken när hon var här (vilket egentligen var lite skönt så vi kunde trösta varandra). Jag var hemma då det skedde, det är liksom nära men inte jättenära. Så vi fick reda på allt pga våra mobiler exploderade av samtal och sms från nära och kära. Så himla overkligt och det var verkligen en bergochdalbana av känslor den dagen.

Spread love people!

 

//

To continue on my update, when I got home from my small climbing trip I hung out with Anna-Karin <3 <3 for a week (I didn't climb at all). We just drank beer, went out clubbing, went to the beach and beening lazy. She also helped me moving in to the place I'm living at right now! I don't have that much to say more than it was super nice!

Unfortunately The horrible terrorattack happened when she was here (but It was also good, then we could comfort each other). We were home at my place when it happened. I live kind of near Ramblas but not really. We got to know because our phones were exploding with calls and text from our loved ones. It was so unreal and we had a rollercoaster of emotions that day. 

Boulder video #2

Barcelona update #1

Wow vad tiden går fort när en har kul... Nu har jag snart varit här i Barcelona i en månad och jag trivs faktiskt väldigt bra! Så vad fan har jag gjort sedan sist? Ja... Inte mycket egentligen. Dom första 3 dagarna spenderades i Rodellar för att klättra, blev medbjuden av ett gäng från mexico. Hade det hur mysigt som helst! Sände min hårdaste flash hittills (7a+) och fick känna på hur riktigt polerad sten känns haha. Jag har varit extremt dålig på att fota så har typ inga bilder från den resan... Har bara en bild på vi tjejer som klättrade ihop!

 

//

Wow, time flies when you're having fun ;) I've been here in Barcelona for almost a month now!!!! I thrive very well here. So what have I been up to since last time? The first 3 days I was in Rodellar for some climbing. A group of mexicans invited me to climb with them, so happy for that! I sended my hardest flash (7a+) and got to feel how really polished rock feels like haha. I've been really shitty at taking photos, so this is the only one I got from this trip that Adri took! Wonderful girls <3

 

 

Bouldering video

Precis innan jag drog hit till Barcelona så såg jag och Eric till att få ihop en boulder session! Jävla skit session som blev alldeles för lång haha, närmre 5h. Men det var sjukt kul! Nu har jag knappt tränat på 1,5 vecka, men det behövs lite semester ibland! Har iaf hunnit åka till Rodellar för lite sportklättring ute, SÅ NIIICE! Flashade min första 7a+ så jag är himla nöjd. Nu har jag äntligen skaffat mig ett boende här, så ska väl få lite ordning på livet.

Nude

Photo: Binniam Eskender

 

Shit nu börjar flytten närma sig på riktigt! 5 dagar kvar, sedan smäller det! Jag har faktiskt redan börjat packa, vilket är sjukt bra för att vara jag... Jag är en sådan som packar typ allt timmen innan en ska åka haha. Jag är fan jävligt nervös, men har så mycket planerat innan jag drar så mitt huvud är lite ockuperat iallafall. Imorgon blir det fest med alla vänner och jag ser fram emot det sååååå mycket! Hoppas på bra väder bara. 

 

//

Shit the move to Barcelona is getting closer. Only 5 days left and then I'm going! I have already started packing, which is good for beeing me, I'm usually that person that packs everything 1h before leaving. I'm quite nervous but I have a lot to do the days before, so my mind is a bit occupied at least haha. Tomorrow is a bye bye party for me with all my friends, I'm really looking forward to that!  

Abisko // Narvik // Lofoten

ALLTSÅ OMG säger jag bara! Jag hade en fantastisk vecka uppe i norr! Bra jävla väder varje dag, massa klättring och bara sjukt fina vyer! Så nu tänkte jag spamma med en jävla massa utsiktsbilder haha. 

 

Jag bodde hos David i Abisko, men när vi åkte och sportklättrade så drog vi till Narvik. Jag skulle väl inte säga att det är bra sportklättring /(rad däremot finns det gott om!!) men jag traddar ju inte så haha... I slutet av veckan så åkte vi över till Lofoten! DÄR fanns det sportklättring, Eggum heter stället. Vi var bara där en dag så jag gjorde inget enastående, men det var en sjukt cool klippa! Såg så jävla fin solnedgång i Lofoten, tältade vid havet och hade det bara jävligt bra!

//

This is pictures from my week in northen Sweden and Norway. I had an amazing time and hope to go back sometime! 

 

Abisko

 

 

 

Narvik

 

 

 

Lofoten

Siddharta

 

Ännu en klätterdag och ännu ett sänd! Idag fick jag sätta "Siddharta" 7c på Örnberget!!! Så himla nice att få sätta en till 7c innan jag flyttar! Det trodde jag fa aldrig alltså! Jag firar detta med att posta massa selfies haha, bara göda mitt ego ännu mer. Ja varför inte?

 

//

Another climbing day, another send! I managed to send "Siddharta" 7c at Örnberget today!!! So fucking nice to do one more 7c before my move to Barcelona. I never thought that! I celebrate that with posting a lot of selfies, boosting my ego even more haha. Why not?

Stockholm brunch club

 

Alltså i söndags så åt vi VÄRLDENS godaste brunch( på Stockholm brunch club)!! Jag och Viktor beställde typ in ALLT hahaha. Vi avslutade med en milkshake som jag inte tog någon bra bild på :( Jag rekommenderar starkt det här stället alltså! 

 

//

Me and Viktor ate an AMAZING brunch. If you are in Stockholm and want to try some really nice pancakes, milkshakes or acai bowl for brunch, you should check out Stockholm brunch club!

4 tips för att spara pengar

Om jag får vara lite äckligt osvensk, så vill jag säga att om det är något jag är bra på så är det fan att spara pengar. Jag har förstått att detta inte är det lättaste för dom flesta, så därför tänkte jag dela med mig av mina tips! 

 

1. Det här är väl ganska rätt självklart egentligen, men slösa inte på "onödiga" saker som t.ex. dyr öl på krogen (köp på systemet & förfesta, gå till billiga hak osv), REA KLÄDER!! om det inte är ett plagg du har spanat in innan eller vet att du kommer använda ofta, köp det inte!! Det är bara slöseri på pengar & material. Så gör du dessutom världen en tjänst med att inte överkonsumera! Att fika ute på ett café kostar fan multum idag! istället för att lägga 40kr på en kaffe så kan ni åka hem till någon och fika där, eller plocka med hemifrån och sitta i en park!

 

2. Jag har (som många andra) två konton, ett som jag har sparpengar på och ett som jag har har för att konsumera från. Det tog mig extremt lång tid innan jag skaffade internetbank, för jag ville inte komma åt mina sparpengar. Med det sagt så, tips nummer två. Räkna INTE med dina sparpengar! Jag förstår att en använder sparpengar i krisläge eller för saker som en har sparat pengarna till (t.ex. tatueringar, resor, tandläkarbesöket). Men om det är en vecka kvar innan lönen kommer, du har 200kr kvar på ditt "slösa" konto och 30 000kr på ditt sparkonto. Tänk då att du har 200kr, inte 30 200kr!! det låter hårt, men om du ofta tar från sparkontot i slutet av månaden så är det liite förgäves alltså. 

 

3. Berätta för dina vänner att du inte har så mycket pengar. Låtsas inte att du har pengar du inte har och ta från sparkontot för att köpa öl på krogen. Då kanske ni kan göra något kul ihop istället som inte kostar en förmögenhet ( som utekvällar eller bio). Jag själv tycker att detta är rätt svårt, jag umgås ju med många inom klättringen och det kostar inte nödvändigtvis massvis med pengar. Men när jag ska träffa mina vänner som inte klättrar så känns det som dom enda alternativen som finns är fika eller öl (vilket jag är alldeles för snål för), så oftast stannar jag faktiskt hemma och väljer mina tillfällen istället haha. Men då kan dina vänner aktivt välja ifall dom vill komma över på en film eller dra ut och slösa pengar!

 

4. Okej, jag tror att den här punkten är the deal breaker. Jag har insett att jag tänker på ett helt annat sätt än många i min omgivning när jag ska handla mat. Om jag är i mataffären och jag står och velar mellan två olika märken t.ex. kokosmjölk, ska jag köpa icas egna som kostar 13kr eller det "finare" märket som kostar 16kr. HÄR är den största skillnaden på mig och andra, jag tänker "3kr, fan vad mycket dyrare, jag tar såklart den billigaste", medan många andra tänker "äsch det är bara 3 spänn, det har jag råd med". Jag försöker verkligen tänka på att alla dessa småsummor är det som gör skillnad i längden. 2-3kr på varje vara är rätt mycket pengar. Sen kollar jag såklart också ofta på kilopriset för att jämföra, jag handlar i olika mataffärer för att hitta det billigaste, jag köper väldigt sällan plastpåse, jag köper inte mer än vad jag behöver bara för att det står "köp 4 för 30kr", ja men behöver jag 4st, eller kommer jag få kasta hälften. Jag köper frysta wokgrönsaker istället för färskt, då behöver jag inte oroa mig för att något ska hinna bli dåligt! Sedan köper jag eko i den mån jag kan, men det är ganska mycket dyrare, så även där får en välja vad en personligen tycker är viktigast. 

 

Men om jag ska summera detta, det jag tycker är det som gör mest skillnad är tankesättet. Inse att alla pengar gör skillnad. mitt matkonto ligger på omkring 800kr varje månad, pga den anledningen. Jag handlar aldrig mat i "onödan", jag använder det jag har hemma tills det inte finns något längre, så jag handlar liksom inte lite varje dag utan jag STORHANDLAR <3. Jag köper inte kläder som jag inte vet att jag vill ha till 100%, jag småäter inte på jobbet, går sällan ut på krogen osv. 

Många tror då att mitt liv måste vara tråkigt som fan, men det är det verkligen inte. Jag "unnar" mig saker ibland jag med. Men jag har klättringen som gör att mitt liv inte blir så himla tråkigt utan att gå ut och festa. Eftersom att jag dessutom är bra på att spara, så har jag råd att inte jobba heltid, åka på mina resor och flytta till barcelona! Jag vet inte om det är ett tråkigt liv? 

 

Hoppas att ni gillade det här inlägget och att det kanske hjälpte till liiite! Jag är inte den bästa på att formulera mig i text, men jag försökte så gott jag kunde, puss och kram!

 

Jag har en ny låt som jag spelar sönder! Jag älskar verkligen när jag hittar såna låtar haha.

Gateway Drugs – Summer Time

 

Nu närmar sig framtiden med stormsteg. Om 10 dagar åker jag till Abisko och om 31 dagar så flyttar jag!!! Jag försöker hitta något annat att prata om än klättring, men det är så jävla svårt då det är typ det enda jag gör om dagarna haha.

//

I have a new song that I play ALL the time! I love finding songs like that.

Gateway Drugs – Summer Time

The future is getting closer. I'll be heading to Abisko (north of sweden) in only 10 days and I move to Barcelona in 31 days!! I'm trying to find anything else but climbing to write about, but it's hard when that's basically the only thing I do now days haha. 

Utan tvekan // Without doubt

Foto: Tor Johnsson 

Nu kommer det ännu en släng med klätterbilder! Tro det eller ej i denna sommarvärme, men jag satte min hårdaste led! Nämligen en 7c vid namn Utan tvekan, på Örnberget! Eugenia jobbade på denna (och satte den) och insisterade på att den skulle passa mig, vilket resulterade i att jag började jobba på den! Redan efter första omgången på den så hade jag gjort alla flytt. Det tog mig ändå några dagars arbete på den innan jag satte den, men fyfan vad hon hade rätt! Denna led passade mig som handen i handsken, jag älskar den verkligen! 

Dagen då jag satte den så var jag så himla övertaggad (om det ens är möjligt). Jag hade kör på den kvällen innan (bakis) och ändå känt mig stark men kanske inte riktigt det där lilla extra. Så kom morgonen där på, jag hade bestämt med några kompisar att köra tidigt (en vet aldrig hur vädret kommer att bli). Så jag var där först på plats, tio i nio en söndagmorgon. Jag började värma upp i väntan på dom andra så att jag skulle slippa behöva köra på en lättare led innan. Killarna kommer och jag får dogga igenom leden och borsta alla grepp, när jag kommer ner så märker jag att jag har gjort hål på mitt pekfinger (pga allt krimpande), det kändes jävligt störigt, men Tor var snäll och hjälpte mig att tejpa skiten innan jag skulle på press! Det är rätt varmt (som det varit dom senaste veckorna), vinden existerar inte och solen tittar fram med jämna mellanrum. Jag går på press, kommer förbi kruxet (för första gången) och försöker hålla adrenalinet nere, andas och återhämta mig. Kommer upp till näst sista klippet och faller... Det kändes som att hjärtat slets i två bitar, som tt bli dumpad (igen) hahha. Så dramatiskt, jag vet! Jag skriker lite av sorg och besvikelse, kommer ner på marken, blir lite tröstad och försöker intala mig själv att det var bra att det hände, mitt psyke blir bättre. Jag vilar i någon timme, går runt med prestationsångest (som alltid) och sen gör jag ett nytt press. 

Fyfan vad bra jag klättrade, från början till slut. Jag kommer förbi kruxet stabilt, jag återhämtar mig där jag kan, jag gör slutet stabilt och jag är inte ens pumpad när jag kommer upp! Jag skriker av lycka, för fan vad jag tycker att (framförallt vi kvinnor) borde höras och synas mer, speciellt när något bra händer! Jag är så jävla stolt över mig själv och vad jag lyckats åstadkomma!!! Klättringen är en sport som består typ 90% av misslyckanden, så det är fan med all rätt som jag firar min seger! 

Nu är det bara att hitta ett nytt projekt att bemästra!

 

//

Here you have even more climbing pictures! Believe it or not, even tho it's superwarm outsided, I sended my hardest route yet! It's a 7c (5.12d) called Without doubt and my home crag Örnberget. My friend Eugenia was working on it (and sended it) and she insisted on me trying this route, she thought it would fit my style of climbing. She had right. This route suited me perfectly, I really love it! Super crimpy and not too reachy (only one move). It took me like 5 days of work on it but I did all the moves at the first try.

I was so psyched, the day I sended it. I had tried it the eve before (hungover), I feelt strong but I didn't have that extra. I went back the morning after, I had talked with some friends about an early start because you never know with the weather. I was first at the crag 8.50am, starting to warm up so I wouldn't have to climb some easier routes before my project. I dogged the project, brushing the holds and when I come down, I realize that I cut my indexfinger because of all the crimps. I put me down a bit, but Tor was kind and helped me tape it before my go. It was quite hot (as it been the last couple of weeks), there was no wind and the sun was popping out every so often. I go for a try, make it through the crux (first time from the ground), trying to breathe and keep calm, climbing but then the last quick draw before the anchor, I fall. My heart broke in pieces, I screamed a bit with pain and sorrow (haha). When I come down I tried to tell myself it was good that it happened, that i only will grow mentally. I rest for an hour and go for it again. 

Fuck, I climbed so good! From the start to finish. I did the crux stable, rested where I could, kept calm, doing the end easy and going up to the anchor barely pumped. I screamed of happiness, I really think (especially us women) should be more loud and show how fucking good we are more often. I'm so fucking proud of my self and my accomplishment!! Climbing is a sport with like 90% of failing, so I think celebrating and beeing proud of your sends is by all rights!!

Now I need to find a new project to master! 

Barcelona here I come!!

Jag bokade precis min enkelresa till Barcelona!!!!! Jag flyttar alltså dit den 9e augusti! Shit jag är så jävla nervös att jag inte vet vart jag ska ta vägen haha. Jag har varit en del i spanien, hela norra och västra kusten men aldrig i Barcelona (mer än landat när jag skulle till Siurana), så jag har nog inte riktigt fattat vad jag gett mig in på haha. Men jag är hoppfull! Min tanke är att klättra, plugga spanska och kanske jobba lite! 

Ge mig tips på ställen att besöka, saker att göra osv!

 

//

I just booked my ticket to Barcelona!! I'm moving there 9th of august! I'm so nervous, I've been in many places in Spain but never in Barcelona haha. I don't really know what I've done hahaha. My plan is to climb a lot and study spanish! 

Give me tip on what to do and so on there!

 

Photo: Binniam Eskender

Short hair

Det är något jag alltid gjort, fått superlångt hår pga klipper mig typ 1 gång vartannat år... Sen klipper jag page och så har processen varit i flera år. Jag tror nog dock att jag kommer spara mitt långa hår ett tag till! Det är lite kul att se hur långt det kan bli. 

Egentligen är det inte det jag vill skriva om... Jag har någon oroskänsla i kroppen som är svår att sätta ord på. På senaste så har jag slitits så mycket mellan massvis med känslor. När jag är ute och klättrar så känner jag mig lycklig och älskar allt. När jag kommer hem så känner jag mig orolig, ledsen, saknad, rastlös & lat. Det känns som att jag känner allt hela tiden och det är så sjukt jävla utmattande. Jag älskar att jobba såhär lite, men jag hittar ingen balans i min vardag... Jag har alltid älskat att vara själv, men nu kan jag knappt vara det längre... Jag hoppas att det blir bättre snart. 

 

//

This is something I've always done, save my hair until it's superlong and then cut it off to a bob. This process has been like forever haha... I think I'll save my hair for a while now tho, fun to see how long it gets! 

Well.. that wasn't what I really wanted to talk about... I have some wierd feeling in my body, it's hard to put it in to words. I'm torn between different feelings all the time. When I'm outside I feel joy and happiness but when I get home I feel lost, worried, longing, sad, restless & lazy. I feel everything all the time and it's fucking exhausting. I really enjoy not working that much but I can't really find a balance in my life. I've always loved beeing alone, but I can't barely stand it anymore. I hope everything feels better soon! 

Climb, climb, climb

I'm sorry, the only thing on my mind right now is climbing... I promise to post other pictures soon! I just need to share these ones from today!!!!

This is me working on "Tabu" at Skevik! it's a really nice 7b! I hope I'll send it next time!

My second home

Jag älskar klättring så mycket just nu, att jag t.o.m. klämde in ett utomhus pass innan jag skulle börja jobba kl 14. Nu för tiden vaknar jag ändå av mig själv mellan 6-7 på morgonen, så då kan jag ju lika gärna dra mig ut till klippan! Vi var som vanligt ett fantastiskt gäng, så himla glad att jag börjat lära känna så många som gillar att vara ute!

Här har ni mig på en av klassikerna (även typ den enda uppvärmningsleden) på Örnberget! "Panta rei" 7a 

 

//

I love climbing so much right now, I managed to go outside for some climbing before I started working at 14.00. I wake up around 6-7 now days, so why not just go out and do what you love?? We were an amazing crew (as always) I'm so grateful to know so many climbers that also loves to be outside! 

Here you have me on one of the classics at Örnberget (and also the only okey warm up) "Patnta rei" 7a (5.11d)