SofiaStarstrukk

Español

Foto: Joel Howells

 

Igår började min distanskurs i Spanska! Inget mer latande nu haha. Jag är verkligen ingen språkmänniska så vi får se hur det här går... Jag vill verkligen få bra betyg. Jag vill ju verkligen lära mig spanska... Men det är så jävla mycket att komma ihåg haha och jag har precis börjat?! hur fan ska detta gå... Jaja, jag får hålla er uppdaterade!

Jag har två dagar kvar i Barcelona, sedan tar jag mina väskor och flyttar till Huesca!!!!! Shit vad skönt det ska bli. Missförstå mig rätt, jag gillar Barcelona som fan. Men jag är fan inte så mycket "city girl", det hade varit en annan sak om jag festade hela tiden.. haha. Men nu ska jag fortsätta plugga! 

Hasta luego!

 

//

I started my spanish class yesterday. No more lazy days. I'm so bad at languages so we'll see how this goes... I really want to get good grades and really learn spanish. But it's so much to remember and I just started?! Hahaha.. well... I keep you updated!

I only have 2 days left in Barcelona and then I move to Huesca!!! It's going to be so nice, don't get me wrong. I really like Barcelona, but I'm really not a "city girl", it would've been different if I liked to party and did that all the time haha, then Barcelona would've been perfect. Now i NEED TO GO BACK TO STUDY!

Hasta luego! 

From phone

Ja nu blev jag borta ett tag härifrfån... Jag har inte gjort så mycket, skadat fingret, varit förkyld och umgåtts med vänner... Men här har ni några bilder från senaste tiden. 

1. Frukosten jag brukar göra, gröt med frukt och nötter!! Love it! 

2. Nya underkläder från Frank Dandy

3. En bra middag (speciellt nu när det börjar bli kallare), Sötpotatis-och spenatsoppa!! Som dessutom är superbillig (ännu mer plus)

4. Här om dagen hade jag ett superbra träningspass! (trots att jag inte kan klättra just nu)

 

//

I haven't uploaded anything for a while, so here you have some pictures from my phone.

1. My everyday breakfast, oatmeal with fruit and nuts, love it!!

2. New undies from Frank Dandy

3. A nice dinner (especially now when it's getting colder). Sweet potato & spinach soup! And it's good for your wallet too!

4. I had  a really good workout a few days ago! 

 

Addicted to music

Har två åtar som jag verkligen spelat sönder senaste veckan & såklart tänker jag dela med mig av dom.

Jaakko Eino Kalevi – Everything Nice   - SÅ JÄVLA BRA LÅT!! Jag är en intronörd och detta introt är fan guld!

Rhye – Taste -  Åter igen, INTROT!!!!!!

 

//

I have two songs that have played soooo much lately.

Jaakko Eino Kalevi – Everything Nice

Rhye – Taste

 

Photo: Binniam Eskender 

Update from my phone

 

Egentligen är det väl inget märkvärdigt att uppdatera om... Jag har chillat mycket på senaste. Klättrat som vanligt typ, dock så har jag inte gjort det så mycket denna vecka pga behöver lata mig haha. Men idag blir det till att träna och antagligen hela helgen! Måste också säga tack till alla fina ord jag fick igår från mitt inlägg<3 Har verkligen bra människor i min omgivning. 

//

I haven't that much to update you guys about... I've been quite lazy this week but today I will work out. I also want to say thank you to all the kind words you gave me yesterday after my blogpost! <3 I really di have good people in my life!

7c on 2nd go!

Såg ju förfan att jag inte uppdaterat er om min bästa klätterhelg ever (rent prestationsmässigt), men sedan lär ni ju känna mig lite nu. Det finns alltid en mörk sida haha.

Jag åkte till Margalef över en helg med Dani och hans klätterteam (10-12 åringar som han coachar). Jag tänkte att det mest skulle vara chill, behövde en paus från mitt projekt, så tänkte att jag bara skulle klättra lite lätta grejer. Vilket jag förvisso gjorde, satte upp qd's på massa 4+ slabbar haha. Men så på eftermiddagen på lördagen så frågade Dani om jag ville testa en 7b+ eller en 7c... Jag hade sett min kompis på 7cn förut, var väl inte astaggad men tänkte typ "varför inte?", så Dani satte upp qd's på den, jag testade den och tyckte typ att inget var speciellt svårt på första försöket. Jag laddade om, solen var på väg ner så jag hade inte mycket tid. Jag hade en bra känsla i kroppen så jag körde och satte den! Den passade mig så bra, för mig kändes det inte alls som en 7c. Det var en jävligt bra kväll. 

Dagen efter gick jag in med inställningen att onsighta en 7a, vilket skulle bli min hårdaste onsigt hittills. Jag brukar kunna se på en led om det är möjligt för mig, jag får typ en känsla när jag tittar på den. Jag fick kriga lite men till toppen på onsighten kom jag! Magkänslan stämde helt enkelt.

MEN efter dessa sends har det helt ärligt bara gått åt helvete. Jag testade en 6c som verkligen slog ner mig något fruktansvärt, det var som att jag var tillbaka på ruta ett igen. Sedan dess har ingeting gått bra. 

Jag har börjat bouldra mer ute för att där har jag ingen prestationsångest alls. Jävla huvud alltså. Hoppas jag snart är tillbaka på banan igen. 

 

//

I saw that I haven't told you about the best climbing (performance) weekend ever. But it's me, there is always a dark side with my stories. 

I went to Margalef over a weekend with Dani and his kids climbing team. I was thinking tjat it could be nice to have a weekend with only climbing easy stuff and relax. I did climb a lot of easy stuff actually haha, put up the quickdraws och some 4+ slabs and so on. Saturday afternoon when the kids started to get tired from all the climbing, it was time for me, Dani and Alex (the other coach) to climb some. Dani asked what I wanted to climb, I was thinking about the 7c or a 7b+... I have seen some friends on the 7c before, I wasn't super stoked, but then I was like "why the fuck not". Dani put up the quickdraws for me, and I tried the route. The first go was really good actually. I didn't really find anything that difficult and there was some good rests. I came down, a bit beaten up because I thought that the end was a bit scary.

I waited a while, the sun started to go down and I went for my second go. Fuck it had such a good flow! everything felt good and I had a good feeling in my body. It suited me so good and I didn't really feel like it was a 7c for me. I was so proud when I clipped the anchor. 

The day after I wanted to try and onsight a 7a, which would be my hardest onsight so far. I have started to learn to see on a route if its possible or if I will have a good time on it. I had to fight a bit till the end, but I clipped the chain! My feeling was right. 

 

BUT after these sends everything has just been shit. I tried a 6c that really beat me up brutally, it was being back on square one again. Since then, nothing has been good. 

I've started to boulder outside a bit more, because there I don't feel any anxiety over my performance. Fucking head... I hope I will back on track soon. 

 

My issues

Äntligen tänkte jag lätta på hjärtat. Fan jag har velat skriva det här inlägget så länge nu, men det har alltid tagit emot. 

Jag har nu under en längre period mått rätt kasst mentalt. Jag har haft mycket ångest, känt mig nedstämd och inte gillat mig själv. Jag vet att mycket har o göra med att jag fan har mens var 3e vecka här... Vilket betyder att jag i princip har PMS hela tiden. Men sedan vet jag också att det ligger andra saker bakom.

I våras efter mitt senaste "break up", så tyckte jag om mig själv så himla mycket. Jag tänkte att fan, nu börjar jag blomma ut till en person jag faktiskt kan tycka om. Klättringen gick svinbra, jag träffade nya fantastiska vänner, jag hade bra flow mentalt, jag utvecklades och presterade bättre. Sedan flyttade jag hit till Barcelona och jag vet inte riktigt vad som har hänt...

Jag började resan skitbra. Jag presterade bra i klättringen, hittade nya vänner väldigt snabbt, gjorde saker hela tiden. Hade rent allmänt jävligt bra flyt. Men nu när jag har varit här ett tag, när relationerna inte längre är lika ytliga och när jag har presterat så bra som jag har gjort i klättringen, så har allt bara kraschat i mitt huvud. 

Jag har extrem ångest över mitt utseende, det grundar sig i att jag ställde mig på en våg här och såg att jag gått upp 2-3kg. Vilket för mig är väldigt ovanligt, då jag i mina yngre dagar typ aldrig pendlat i vikt vad fan jag än gjort. Jag har väldigt svårt att se ifall det är muskler eller fett... Inte för att det egentligen borde spela någon roll. Men efter detta så har mitt självförtroende farit åt helvete, klättringen har gått skit och jag över analyserar alla mina relationer här. 

Jag vet att detta är på grund av att jag tror att ingen tycker om mig för den jag är. Jag hade en svacka i tonåren då jag trodde att jag bara fanns till för att killar och män skulle få njuta av min kropp. Jag trodde att jag hade kommit över den delen, men den har snarare bara bytt skepnad. Nu gör jag allt för att alltid vara söt/snygg/vacker/sexig, klättra hårt, ha mycket muskler, snygg kropp, ja ni fattar. För varför skulle någon annars vilja vara med mig? Jag har ju inte någon bra personlighet. 

Jag VET att detta tankesätt är så jävla skadligt och dåligt. Men jag vet inte hur jag ska jobba bort detta. Jag vill klättra igen för att JAG tycker det är kul, inte för att bevisa något för någon annan. Jag vill känna mig bekväm att gå utanför dörren utan smink. Jag vill att folk ska tycka om mig för den jag är och inte för hur jag ser ut. Jag har inte riktigt heller satt fingret på vad det är med min personlighet som jag inte riktigt tycker om. 

Fan jag hoppas det blir bättre när jag börjar skolan och har mer att fokusera på. För jag vet att allting påverkar allting. 

 

//

I've wanted to write this blog post for a while now, but never got the feeling. 
I haven't felt tat good mentally for a while now. I've had a lot of anxiety, felt sad and not really liking myself. I know it has something to do with me having my fucking period every 3d week here, that means that I have PMS all the time. But there is also other stuff that bothers me.

After my latest "break up" this spring, I felt really good about myself. I thought I was starting to become someone I could really like. My climbing was amazing, I met new amazing friends, I had a good flow mentally and I developed and performed so good. Then I moved here to Barcelona and I don't really know what the fuck happened. 

This trip started soooo good. I did good in climbing, I met new friends fast, did stuff all the time och just had a really good flow. But now when I've been here for a while, when the friendships aren't that superficial and I have performed so good in climbing, everything just crashed mentally for me.

I have a lot of anxiety over my appearance, my look. That's because I weighted myself and saw that I gained like 2-3kg. For me that's not usual, before when I was younger I could do fucking anything and nothing happened with my weight. I have a hard time knowing if its fat or muscles... It doesn't really matter. But after this, my self-esteem have been shit, my climbing have been shit and I'm analyze my relationships here too much. 

 

I know that this is because I think that no one likes me for who I am. I had a period when I was a teenager, when I thought that I was only good for having sex with. I thought now that I had processed that part of my life, but I guess that the insecurity just changed shape. Now I do everything to always look pretty/hot/sexy, climb hard, have a nice body... yeah you get it. Why would anyone want to be with me otherwise? I don't have a good personality. 

I know that this way of thinking is so so bad. I just don't know how to not feel like this. I want to climb again because I love it, not because I want to prove something to someone else. I want to feel good about leaving the apartment without makeup. I want people to like me for who I am and not because of my appearance. I don't really know what it is with my personality that I don't like. 

I really hope it will be better when I start school and have other stuff to focus on. Everything affects everything.

 

 

Upp