SofiaStarstrukk

Grekland #1

Den 19 Augusti påbörjade jag min första ensamma resa. Jag hade bokat flyget till Aten redan i maj (sjukt billigt). Jag landade i Aten mitt på dagen den 19e, tog första bästa buss mot deras hamn, Piraeus. Jag hade bokat ett hotell en natt för att kunna ta första bästa färja morgonen där efter. Morgonen kom och min plan var att mitt första stopp skulle vara Syros. Väl framme i Syros så insåg jag snabbt att det skulle bli sjukt dyrt att spendera natten då det var riktig jävla högsäson, men dum svenne som jag är så fattade inte jag det, för vadå vi har ju semester i juli?!?!?! hahaha tji fick jag. Men jag stötte på en vilsen fransman som egentligen skulle till Mykonos men hade hamnat lite fel, så jag hakade på honom dit, allt var änd så dyrt och fullbokat på syros. 

Jag följde med till det hostellet (typ det enda som finns i hela Grekland) som han hade bokat, i hopp om att det fanns rum för lilla mig. "Tur" hade jag, men det var fan det grisigaste jag bott på. Jag trivdes inte jättebra, hade grov ångest och kunde inte äta de 4 första dagarna. Så jag kände att det var dags att byta ställe. 

Jag bestämde mig för att ta mig till Naxos, vilket jag anser vara den riktiga starten på min resa, även om tiden här också var sjukt jobbig i början, så hade jag det helt fantastiskt här också. Jag hamnade på ett hotell som låg långt ut i ingenstans, vilket egentligen var jävligt skönt. 

 

Så det ni ser på bilderna är Apollon, en by vid havet.. finns typ ingeting att göra förutom sova och hänga på stranden, dock blåste det fan storm varje dag, så det var inte så jävla party heller. Men jag tog till mina sociala skills och började hänga med killen som jobbade i receptionen på hotellet jag bodde på. Vi gick ut och åt middag efter att han slutat jobba, gick upp på ett berg, kollade på stjärnorna och drack öl. Hade det jävligt lugnt och skönt, precis vad min lilla ångestkropp behövde! Efter tre dagar så tog jag mig in till city, för snart skulle Ben komma över och umgås med mig!!!!! 

Så efter typ 2 dagar av sen ångest pga ensam så kom Ben och besökte mig! vi började vår resa med att hyra en moppe och åka runt hela Naxos. Vi kampade på stränder (ser så jävla mycket glammigare ut än vad det var) vi drack typ en flaska vin för att kunna sova, då vi varken hade madrass eller sovsäck haha. Men det var en riktigt nice upplevelse. Vi mötte även 3 familjer från Österrike som matade oss med sprit och grekisk mat, det var helt fantastiskt! men efter att ha hängt ett tag i Naxos så ville vi dra vidare. Fortsättning följer...

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas