SofiaStarstrukk

Grekland #3

Så nu är vi mot slutspurten av min resa!! märker ni hur mycket mindre jag orkar berätta om alla detaljer? haha, börjaded berätta allt sen orkade jag fan inte mer :P

well.. Efter Santorini tog jag mig till Kalymnos, OMG BÄSTA VECKAN I MITT LIV!!! träffade helt FANTASTISKA människor, fick klättra (vilket är min största passion i livet, ni som inte visste det).

Jag hängde med folk från massa olika ställen av världen, klättrade flera timmar om dagen, drack öl från kväll till morgon. Jag mådde så jävla bra. SÅ_JÄVLA_BRA! Jag ska definitivt dit igen och jag ska verkligen ha kvar kontakten med människorna jag umgicks med!

Har aldrig levt så mycket i nuet som jag gjorde den veckan, jag ville inte ens sitte med wifit, ville bara umgås med mina vänner därifrån. 

Är du klättrare, ÅK DIT!!!! Skitsamma om du åker själv, du hittar alltid någon! (jag lyckades ju)

 

 

En liten summering av resan: Början var skitjobbig, mycket ångest och var sjukt nära på att åka hem tidigare, fan vad glad jag är att jag lyckades ta mig igenom den skiten. Grekland är kanske inte bästa stället att ha sin första ensamma resa i, dom har inga hostels så det kan bli jävligt knepigt att träffa nya människor, om man inte är en SUPERsocial människa osv.. jag hängde mest med folk från ställena jag bodde på eller taxichaufförer hahahaha, förutom i kalymnos då. Men jag rekomenderar ett land som har många hostels, för då är du garanterat aldrig själv! Men jag är jävligt glad att jag gjorde den här resan, jag längtar redan till min nästa! 

 

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Grekland #2

Så jag och Ben fortsatte vår resa till Donoussa, vilket är en lite ö utanför Naxos. Jävligt mysig men konstig ö, vi hängde mest på vackra vita stränder, där man självklart skulle vara helt naken (fattar inte varför inte alla stränder är nudiststränder, hur underbart som helst ju!!). 

Vi ville festa de sista dagarna vi hade tillsammans så vi drog till ön Ios. Sjukt äcklig ö och det var bara australienare överallt, dom både jobbade och hade semester där, VIDRIGT!!! men vi hade det jävligt kul ändå, fick dock inga bilder alls från den ön :(( har helt ärligt varit askass på att fota under hela resan...

 

 

Efter att jag och Ben sagt hejdå så kom Simon över för att sepndera en vecka med mig. Vi tog oss till Amorgos (helt underbar ö, aldrig varit med om så snälla människor) hann tyvärr inte se den bästa sidan av ön, då vi inte var där så länge men jag är nöjd ändå!

 

Mitt och Simons sista stopp blev Santorini, snacka om en överskattad ö, det var svindyrt, smutsigt och jättemycket folk. Kan inte ens tänka mig hur det är där när det verkligen är högsäsong.. Det var såklart vackert men ändå OMG. 

Fortsättning följer.... 

Grekland #1

Den 19 Augusti påbörjade jag min första ensamma resa. Jag hade bokat flyget till Aten redan i maj (sjukt billigt). Jag landade i Aten mitt på dagen den 19e, tog första bästa buss mot deras hamn, Piraeus. Jag hade bokat ett hotell en natt för att kunna ta första bästa färja morgonen där efter. Morgonen kom och min plan var att mitt första stopp skulle vara Syros. Väl framme i Syros så insåg jag snabbt att det skulle bli sjukt dyrt att spendera natten då det var riktig jävla högsäson, men dum svenne som jag är så fattade inte jag det, för vadå vi har ju semester i juli?!?!?! hahaha tji fick jag. Men jag stötte på en vilsen fransman som egentligen skulle till Mykonos men hade hamnat lite fel, så jag hakade på honom dit, allt var änd så dyrt och fullbokat på syros. 

Jag följde med till det hostellet (typ det enda som finns i hela Grekland) som han hade bokat, i hopp om att det fanns rum för lilla mig. "Tur" hade jag, men det var fan det grisigaste jag bott på. Jag trivdes inte jättebra, hade grov ångest och kunde inte äta de 4 första dagarna. Så jag kände att det var dags att byta ställe. 

Jag bestämde mig för att ta mig till Naxos, vilket jag anser vara den riktiga starten på min resa, även om tiden här också var sjukt jobbig i början, så hade jag det helt fantastiskt här också. Jag hamnade på ett hotell som låg långt ut i ingenstans, vilket egentligen var jävligt skönt. 

 

Så det ni ser på bilderna är Apollon, en by vid havet.. finns typ ingeting att göra förutom sova och hänga på stranden, dock blåste det fan storm varje dag, så det var inte så jävla party heller. Men jag tog till mina sociala skills och började hänga med killen som jobbade i receptionen på hotellet jag bodde på. Vi gick ut och åt middag efter att han slutat jobba, gick upp på ett berg, kollade på stjärnorna och drack öl. Hade det jävligt lugnt och skönt, precis vad min lilla ångestkropp behövde! Efter tre dagar så tog jag mig in till city, för snart skulle Ben komma över och umgås med mig!!!!! 

Så efter typ 2 dagar av sen ångest pga ensam så kom Ben och besökte mig! vi började vår resa med att hyra en moppe och åka runt hela Naxos. Vi kampade på stränder (ser så jävla mycket glammigare ut än vad det var) vi drack typ en flaska vin för att kunna sova, då vi varken hade madrass eller sovsäck haha. Men det var en riktigt nice upplevelse. Vi mötte även 3 familjer från Österrike som matade oss med sprit och grekisk mat, det var helt fantastiskt! men efter att ha hängt ett tag i Naxos så ville vi dra vidare. Fortsättning följer...

Sofia S

Fyfan vad jag har dragit mig från att börja blogga, jag vill skriva att jag inte vet varför men det är inte sanningen. Sanningen är den att jag är så jävla LAT haha. Sådär då vet ni iallafall en sak om mig.

Hejsan

Mitt namn är Sofia, en tvättäkta 08a är jag, hela 21 år gammal (känns konstigt att kunna skriva att jag är så gammal.. fyllde år för 2 dagar sedan). Dom flesta vet nog redan vem jag är som kikar hit (eftersom jag kommer att marknadsföra bloggen på mina andra sociala medier) men sen gilalr jag inte att ta saker/människor för givet så därför presenterar jag mig ändå. 

 

Vad kommer då denna bloggen att handla om? Jadu, jag har ingen jävla aning.. Jag gillar att ta selfies, utmanande bilder och sen kanske en o annan "hej det här har jag gjort idag". Mitt liv är dock rätt tråkigt här hemma i sthlm, jag sovet, äter, jobbar, klättrar, äter. Men jag kom nyligen hem från en fantastisk månad i grekland, så kan bjussa på lite bilder från den tiden.

 

If you don't understand swedish and want me to write in english also, please comment so I know if I should start doing that.

 

Här har ni mig.

 

Upp